perjantai 4. kesäkuuta 2010

Liikaa haketta?

Liian runsas hakkeen määrä on ryhmäruusuille muodostunut vähän ongelmaksi. Talvisuojaus oli hyvä, kun rungot olivat kokonaan hakkeen alla. Viimeksi tänään löysin ja kaivoin esiin yhden ruusun, joka oli vielä jäänyt hakkeen piilottamaksi.

Ruusujen juurellahan pitäisi olla pieni kumpu mullasta tai hiekasta, jotta vesi ei siihen kerääntyisi. Nämä ryhmäruusut ovat kuitenkin parinkymmenen sentin paksuisen hakekerroksen väleissä kuopissa:-) Eli vastoin kaikkia sääntöjä. Itse ruusujen juurilta hakkeet on sentään otettu pois ohjeiden mukaan, joten eivät ruusujen varret mätäne liiasta kosteudesta.

Nyt on ollut hyvin lämmin ja vähäsateinen kevät, joten saattaa olla ihan hyväksi, että kosteutta löytyy hakkeiden seasta. Jos kesästä tulee sateinen, niin pitää haketta ehkä alkaa siirtää pois ruusupenkistä. Ei vaan millään viitsisi, kun syksyllä taas pitää talvisuojausta varten olla tarpeeksi maata ruusunversojen suojana. Eli varmaan poistamatta jää ja katsotaan kuinka ruusut selviävät taudeilta. Suojaruiskutuksia pitää tehdä joka tapauksessa ryhmäruusuille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti